Just nu sitter många svenskar hemma i självvald karantän utan att lämna hemmet – något som faktiskt kan vara farligt för hälsan, enligt Johan Giesecke, smittskyddsexpert och rådgivare åt Världshälsoorganisationen. Han har ett annat råd: gå ut i vårsolen.
– Ta med dig en termos och sätt dig på en parkbänk, säger han i Morgonstudion.

I dessa coronatider kan många känna sig oroliga för att gå ut, och i stället välja att stanna hemma. Det är alltså något Johan Giesecke starkt avråder ifrån.

– Det är väldigt många som sitter hemma och det ska ni inte göra. Ni ska gå ut och promenera i vårsolen. Ta frisk luft. Ta med en kompis och gå på en meters avstånd. Krama inte grannen. Ta med dig en termos och sätt dig på en parkbänk. Det är farligt för hälsan att sitta hemma också, säger han i Morgonstudion.

SVT.se https://www.svt.se/nyheter/inrikes/johan-gieseckes-coronarad-ga-ut-i-varsolen?fbclid=IwAR2OezgBQKA_xPnBBQUsUImuZ14jEYtNekPDmgXVQl2FVLyYih6yvPNKSAc

Jag tror på detta! Så länge vi får! Ut, sitt inte bara inne, passa på! Sol, regn, blåst, vad som helst för väder, men UT! en – två promenader om dagen. Dämpa rädsla, ångest, tankar, frågor och farhågor med enkla promenader i din nära natur, park eller gata… Du behöver inte gå nära folk, du kan hålla dig i din bubbla… låt oss njuta av denna frihet och hoppas att vi inte får en lock down i Sverige …