Fick du din återhämtning under din ledighet? Låter ju simpelt, men är inte alltid det. Kanske blir semester mer en stress en den efterlängtade avkopplingen!
Tricket för många var kanske att gå på semester mitt i veckan och gjorde samma när de kom tillbaka till jobbet, alltså började mitt i veckan för att få en kortvecka.
• Det gäller som ni märkt att planera in återhämtning. Jag hade en vecka då jag inte planerade någonting då semestern började. Så skönt!
• Sen gillar jag att strukturera upp semestern. Det finns en trygghet i att ha ramarna planerade för ledigheten. Det har gjort det enklare för att koppla av.
• Jag har givit upp iden om att ha några dagar utan mobilen. Däremot märker jag att jag kollar på den mer sällan. Det blir vissa tider då jag kollat den.
• Jag tror jag vågar vara rastlös. Eftersom vi seglar på sommaren, blir dagarna ganska lika och allt upprepar sig, jag hinner få tråkigt. Och jag tror jag i de situationerna verkligen slappnat av helt.

Nu är det inte alla som kan segla eller har möjligheten. Eller har ett sommarställe. Var du än är hoppas jag att du fått vila. Insett att semester behöver inte betyda dagar fulla av kul aktiviteter, av fest, av sol, av socialt umgänge, av resor eller av späckat schema. Tvärtom säger jag! Så om det var fullt ös denna semester kanske vardagen kan vara en lättnad, en ny väg till avkoppling då rutinerna kommer tillbaks. Men kanske se över semestern och se om man vill, kan och känner behöv att planera på något annat sätt nästa semester.

Och jag önskar min semester var längre. Jag älskar det otvungna i min ledighet på sommaren. Men jag gillar vardagen också. Jag gillar rutiner, fasta tider, hemmahelger, innekvällar och väninneluncher!