Rygg & Muskler

Rebecca Carlowitz

Naprapat, PT, yogalärare

 

Att kropp och psyke hänger ihop vet de flesta. När vi på något sätt hamnat i smärta eller kris reagerar vi med olika symtom, både psykiska och kroppsliga.

Det kan vara huvudvärk, ont i magen, yrsel, muskelspänningar, sömnlöshet, oro och ångest. Vi reagerar med kroppsliga symtom många gånger. Känslorna både upplevs och uttrycks med hjälp av kroppen, som en ” inre” rörelse. Med hjälp av olika kroppsliga ”skyddsmekansismer” kan det leda till olika kroppsliga besvär, som t.ex. smärta, stelhet och andnöd. Kroppens hållning, rörelser och andning påverkas.

Som legitimerad naprapat, enligt Socialstyrelsens lagar och medlem i Svenska Naprapatförbundet har jag möjlighet att hjälpa männiksor med problem, smärta och svagheter i rörelseapparaten. Genom mina fortbildningar inom akupunktur, manuell medicin och yoga av olika slag försöker jag se hollistiskt på mina patienter. Jag försöker hjälpa och symtomlindra alla, hitta orsaker till  varför problem kommit, allt ifrån akuta ryggskott till att boosta personer som behöver komma igång med träning.

Jag försöker inspirera mina patienter och klienter att röra på sig i den mån de kan genom min kunskap som PT men även som Yogalärare. I mina behandlingar använder jag mig av egna träningskunskaper, mina ständigt pågående utbildningar inom funktionell träning och yoga av olika slag, kvinnlig hälsa genom menopaus, förlossningskurser och anatomistudier. Jag behandlar manuellt, med akupunktur/dry needling, kinesiotejp, personlig träning, yoga och i viss mån samtal.

Personlig träning kan vara ett bra sätt att få ut maximalt av sin träning och bli inspirerad till nya friska tag. Man får hjälp med allt från att komma igång med träningen till att lägga upp specifika träningsprogram för ett särskilt ändamål.
Jag hjälper dig att orka när du tror att det inte finns mer kvar att ge! 

Jag föreläser på olika utbildningar och workshops – där jag försöker öppna upp för en ”folklig” anatomilära. En vetenskap som är i ständig utveckling och där nya begrepp dyker upp och kommer fram som gör oss häpna! 

Yoga har blivit en form av terapi, ett behov, min lyckliga plats och min sorgliga plats. Yogamattan är en plats av förundran och förståelse. Jag balanseras fysiskt och psykiskt i min yogapraktik, oavsett om det är dynamisk ashtanga,
 meditativ MediYoga eller grundande Yin. Yogan ger mig ibland en varm kram ibland en spark i baken. Jag ser min praktik som en ständig utveckling och resa i min kropp och mitt välbefinnande.

Gravida kvinnor är en grupp jag särskilt känner för och gärna hjälper. De har ofta ont i ländrygg och bäcken och tror att det ska vara så till förlossningen, men med rätt behandling och bra tips kan det bli så mycket bättre. Där har jag även utbildning till Doula som trygghet i mina behandlingar även långt in i graviditeten.

REBECCA CARLOWITZ
RYGG O MUSKLER

Leg. Naprapat PT Yogalärare 

Du hittar mig på SALKHALLENS NAPRAPATKLINIK numer där jag arbetar med naprapati, akupunktur och friskvård utefter en helhetssyn och försöker alltid hitta orsaken till patientens besvär.  

Oavsett om det är med träning/rehabilitering/yoga, akupunktur, kosthållning, coachning och manuella tekniker. 

Kom ihåg att alla presentkort eller klippkort, oavsett om det är PTtimmar, Massage eller coachning är giltiga 6 månader från köpedatum om ej annat angivits. 
Benifyköp är giltiga i 3 månader från köpedatum.

 

WORKSHOPS

YINYOGA med TRIGGERPUNKTER
Myofasciell release

Datum: 7 maj 2023 

Tid: 10:30 – 12:30  

Pris: 490kr

Plats: Yoga By, Troxhammar, Ekerö

Välkommen till denna klass med Rebecca Carlowitz, leg naprapat och yogalärare.
Ett yinyogapass där vi använder oss av tennisbollar för pressur på olika delar av kroppen samtidigt som du får en förklaring till området vi berör och varför vi just där eventuellt upplever problem och smärta. Under passet berättar Rebecca mer om triggerpunkter och deras verkan, samt om fascians roll.
Läs mer här och anmäl dig på YogaBy

En workshop med yinyoga
& triggerpunkter

Datum: 23 april 2023

Tid: 12:00 – 14:30 

Pris: 500kr

Plats: Atmajyoti, Sigtunagatan 8

Vi kommer tillsammans att göra ett långt yinyogapass där vi berör varje del av kroppen samtidigt som du får en förklaring till området vi berör och varför vi just där eventuellt upplever problem och smärta. Vi inleder workshopen med en förklaring till triggerpunkter och deras verkan, därefter en kortare meditation, yinyoga med tennisbollar och vila.

Du behöver inte ha med dig mer än din egna yogamatta. Och något att anteckna på om du vill skriva ner något. Har man frågor, går det bra att ställa dem direkt under workshopen eller maila mig.

Anmäl dig på Atmajyotis sida här

 

Naprapati & Akupunktur

Naprapatin

är en vidareutveckling av kiropraktiken och härstammar från USA.

Den kombinerar stretch och massage för muskulaturen med manipulation och mobilisering av ryggraden och andra leder. Vi kompletterar ofta den manuella behandlingen med akupunktur och olika typer av elterapi. För att nå ett varaktigt resultat följs behandlingen vanligen upp med individuella träningsprogram och ergonomisk rådgivning.

Naprapati har gång på gång visat sig vara den i särklass mest effektiva behandlingsformen vid ryggbesvär. En stor studie vid Karolinska Institutet visade att naprapati var upp till fyra gånger så framgångsrikt som evidensbaserad läkarvård.

Utbildningen till naprapat i Sverige sker vid Naprapathögskolan i Stockholm. Efter fyra års heltidsstudier och ett års handledd tjänstgöring inom svensk hälso- och sjukvård kan legitimation ansökas hos Socialstyrelsen. Idag är vi ca 600 yrkesverksamma naprapater i Sverige vilket gör oss till den i särklass största yrkeskåren inom manuell medicin. Ca 200 000 nya patienter söker årligen naprapater för vård.

Vilka besvär behandlar en naprapat?

En naprapat förebygger, utreder och behandlar funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen.

Exempel på smärttillstånd, som med gott resultat behandlas av naprapater är nackspärr, spänningshuvudvärk, musarm, tennisarmbåge samt skulder-, axel-, ländryggs-, ischias-, knä-, hälsene- och käkledsbesvär.

Naprapatbehandling syftar till att återställa normal neuromuskulär funktion dvs förbättra kroppens funktion och dess relation till det centrala nervsystemet. God ledrörlighet och balans i kroppen. Justeringarna bidrar även till minskad belastning på det hormonella systemet.

Vi lägger stor vikt vid uppföljning, råd om träning och ergonomi för att hjälpa dig undvika att få tillbaka dina besvär. Ofta är det så att ju tidigare du söker för ditt besvär, desto större möjlighet har vi att snabbt kunna åtgärda det.

Akupunktur

Vad är det för skillnad mellan Kinesisk akupunktur och Västerländsk akupunktur?
Den Kinesiska akupunkturen, som är en del av den Kinesiska Medicinen, har utövats i tusentals år och utövarna har en flerårig utbildning. Vi ser till helheten och behandlar både symtom och orsak. Behandlingen skräddarsys för just den person som behandlas, en kinesisk diagnos ställs alltid innan behandling, genom bl.a pulsdiagnostik.

Den sk.Västerländska akupunkturen, som utövas av sjukgymnaster och barnmorskor, behandlar endast smärta. Orsaken till smärtan fastställs inte och behandlas ej. Utövarna har en mycket kort utbildning, från ett par dagar till några veckor. Man började behandla i Sverige på detta sätt på 80-talet, och metoden är inte godkänd  i övriga världen

DryNeedling och västerländsk akupunktur kompletterar jag nu med en treårig utbildning i kinesisk akupunktur på Akupunktur Akademin i Stockholm.

Företagsbehandling.

Friskvård och massage är ett effektivt sätt att undvika sjukskrivningar. Att ha ont i kroppen på olika sätt, som till exempel stela skuldror, stel nacke och huvudvärk, ryggsmärtor och belastningsrelaterade problem är vanligt.
Naprapater är specialister på analys, behandling och smärtlindring vid just dessa tillfällen.

Jag kan genomföra behandling hos er på företaget. Välkommen att kontakta mig så hittar vi en lösning anpassad till just ert företag.

Privat behandling i hemmet.

Friskvård och massage kan jag även komma hem till dig för utföra. Jag har med mig bärbar bänk, och det som behövs för en behaglig avkopplande timme på bänken.

Företag

Föreläsning på ditt arbete?

I och med att jag är legitimerad naprapat har jag kommit i kontakt med och hållit en rad olika föreläsningar på små och stora företag. Samt på olika utbildningar inom yoga.
Föreläsningarna syftar till att skapa större förståelse till vår anatomi och rörelseapparat. Ju mer man vet och förstår om sin kropp desto kan man påverka sin arbetsmiljö, må bättre, klara av förändringar och hantera stress bättre. Vi är varandras arbetsmiljö och när medarbetarna mår bra så mår företaget ännu bättre och kunder, uppdragsgivare och leverantörer påverkas positivt.
Föreläsningar ska vara till för att åhörarna ska bli nyfikna, peppade och engagerade på sin ergonomi på och utanför arbetet, hur man ska tänka på sin kropp anatomiskt och ergonomiskt samt att bli inspirerade till att förvalta kroppen på ett bra sätt.
Gruppen kanske vill ha inspiration och en stund med skratt, humor och konkreta verktyg föra att ta till sig i sin arbetsmiljö, såväl som hemmamiljö.

 

Träning

Personlig träning

kan vara ett bra sätt att få ut maximalt av sin träning och bli inspirerad till nya friska tag. Man får hjälp med allt från att komma igång med träningen till att lägga upp specifika träningsprogram för ett särskilt ändamål.
Jag hjälper dig att orka när du tror att det inte finns mer kvar att ge! 

Passen är cirka 55 min inklusive uppvärmning och stretch och kostar 750 – 900 sek beroende på hur många man är. 
Jag tränar också gravida genom hela graviditeten samt postpartum.

Passen körs där det passar kunden i Bromma eller så utgår jag från Solvik eller Stora Mossens IP. Jag håller gärna pass hemma hos dig, anpassade till ditt hem och dina redskap och då betalar du 850 sek. 

Vill man träna inomhus kan jag hyra timmar på Rodjuret i Ålsten.

Presentkort går givetvis att köpa och de är giltiga i sex månader från köpdatum.

 

Föräldraledig?

Är du intresserad av liten grupp som du drar ihop själv?
Maila mig!

N

Köp av present-och klippkort

 Kom ihåg att alla presentkort eller klippkort, oavsett om det är PTtimmar, Massage eller coachning är giltiga 6 månader från köpedatum om ej annat angivits (gäller ej Benify som är giltiga 3 månader).
Yoga

Hathayoga

Den i Europa mest kända formen av yoga, där man föreställer sig att man kan skapa balans i kroppens ”energisystem” för att uppnå fysisk och psykisk hälsa och utveckling. Metoderna som används är reningsprocesser (shatkarma), kroppsställningar (asana), andningskontroll (pranayama), koncentrationsövningar och meditation. Stavelsen ha betyder solen och tha månen. Ordet yoga betyder förening, och hatha yoga är alltså en förening mellan solens (Shiva, maskulin) och månens (Shakti, feminin) principer. Källa Wikipedia 

På klasserna jag håller försöker jag ha ett biomekaniskt tänk eller tema på klassen. Min narrapati lyser igenom och jag försöker kombinera styrka i framför allt core med rörelseapparatens biomekanik. Andningen är central för all yoga och jag vill alltid ägna en särskild plats för den, på alla klasser.

Jag undervisar i flera former av yoga.

Medicinsk Yoga

MediYoga som innefattar ett hundratal olika pass och meditationer, indelade i åtta olika grupper, är ett utpräglat terapeutiskt system som kan användas vid rehabilitering för grupper med olika behov, t.ex. astmatiker, utbrända, personer med olika former av ryggproblem, hjärtproblem, sömnstörningar, ätstörningar, Fysiska övningar och ställningar kombineras med andnings- och koncentrationstekniker. Korta enkla yogapass kombineras med djupverkande meditation för att så som en integrerad helhet skapa specifika terapeutiska effekter och utifrån yogans grundläggande intention verka för en djup, direkt och energimässig balans på alla plan. Alla övningar utförs alltid med utgångspunkt utifrån individens förmåga och kapacitet. Även svårt utmattade och kroniskt sjuka personer kan delta i utövandet av MediYoga.I vårt många gånger aktiva, stressiga och snabba leverne behövs en motpol, ett sätt att hitta andrum, kunna landa en timma och hämta ny energi.

Jag har privata sessioner mot förfrågan.

Ashtangayoga

en kraftfull form av yoga där man alltid gör yogan i en speciell sekvens och fysiskt ganska utmanande. Jag gick min grundutbildning på Atmajyoti där Ashtangayogan undervisas sakta och grundligt för att alla ska få med sig rätt teknik från början så att man undviker skador. Jag går kontinuerligt Workshops för olika lärare för att fördjupa mina kunskaper, min praktik och mitt lärande.

Yinyoga

en stillsam yogaform där man stannar länge i alla positioner och meditation/mindfulness är en stor del av övningen, man kommer åt kroppens fascia i olika ställningar/former. Jag har gått alla Magdalena Mecwelds moduler i YinYoga. Under Magdalenas Modul1 håller jag dessutom i anatomidelen.

Restorative yoga

vila mot bolster i olika yogaformer, djupt avslappnande och meditativt. Även här har jag min utbildning från Magdalena Macweld.

Gravid

Gravidyoga

Yoga är ett fantastiskt värdefullt redskap för att ta hand om din kropp under graviditeten och förbereda den inför förlossningen samt tiden som småbarnsförälder.

Genom speciellt utvalda yogaövningar bygger du på ett skonsamt sätt upp din kropp och minskar risken för rygg- och bäckenbesvär.

I gravidyogan arbetar vi med medvetna rörelser i synkronicitet med andningen. Vi lär oss avslappningsmetoder och meditationsövningar som lugnar vårt nervsystem och ökar cirkulationen i kroppen. Det ger oss i sin tur ökad kroppskännedom om kroppens behov utan krav eller förväntningar samt hjälper dig att fokusera på din graviditet på ett djupare plan. Dessutom ger det dig själv tid och plats för att uppleva och integrera den fantastiska process som sker inom dig.

Ont?

Många gravida får ont i ryggen. Ibland får man diagnosen foglossning och ordineras vila. Men ofta visar det sig istället vara behandlingsbara muskelspänningar på grund av ändrad tyngdpunkt bland annat. Oavsett om du nyligen blivit gravid eller du kommit långt i din graviditet kan jag hjälpa dig.

Jag använder mig av muskulära behandlingar med pressur av muskelspänningar, stretch och akupunktur, samt enklare hemövningar som har visat sig ge mycket bra resultat. Många upplever avsevärd skillnad redan efter en behandling.

Om det visar sig att du har foglossning kan jag hjälpa dig med tips, råd, övningar och akupunktur som lindrar smärtan. Om du behöver någon annan typ av behandling kan jag bedöma det och skicka dig vidare till läkare eller barnmorska.

AKTUELLT
Om det är mer muskelmassa du vill åt så är styrketräning överlägset. Min erfarenhet är att de flesta upplever saker som man är mindre bra på som tråkiga. Så den här ”resan” erbjuder möjligheten att träna med mig som PT. Jag kan hjälpa dig att hitta både motivation och bygga en långsiktig plan.

Som naprapat och certifierad i Menopausehealth kan jag hjälpa dig att förstår din eventuella värk, din stelhet och din oro över kroppens förändring. Genom vidareutbildning kvinnohälsa i menopausen kan jag hjälpa dig förstå sambanden.

Boka ett möte med Rebecca?
REBECCA CARLOWITZ
+46(0)708 25 87 09
rebecca@ryggomuskler.se
SALKHALLENS NAPRAPATKLINIK