Min ELCYKEL! Trodde väl aldrig att jag skulle cykla en sådan! Men det är underbart! Det är som en varm hand i ryggen i varje backe, som när man var liten och en vuxen puttade på när det blev tungt. Man kan j fråga sig vad vitsen är? transport utan att det blir en expedition, samt att man rör på sig, inte motionerar men rör på sig! Jag älskar det! Jag blir klar i huvudet och piggare i kroppen!
Motion stärker hjärnan på sikt, men gör dig faktiskt skarpare på direkten. Speciellt om du ser till att få upp intensiteten lite i din träning, konstaterar forskare. Och då kanske man får slå av elen på cykeln!

20 minuter behövs tydligen – mer behövs alltså inte för att göra hjärnan skarpare, om du bara ökar farten lite.

I ett nytt försök lät de testpersoner genomföra en rad träningspass på konditionscykel. Passen var olika långa med olika hög intensitet för att testa vilken effekt de hade på hjärnan. Antingen fick man cykla i 20 minuter i lågt tempo, 20 minuter i måttligt tempo eller 40 minuter i lågt tempo. Alla tre cykelturer visade på en positiv effekt i ett kognitivt test, där deltagarna presterade bättre efter att ha trampat på pedalerna. Dock fick de klart bäst resultat efter 20 minuter i måttligt tempo – trots att de hade jobbat lika hårt som på 40-minutersturen i lågt tempo. Källa: Iform.se