Att ha semester där träning och yoga flyttas utomhus är fantastiskt! Jag får nya intryck, använda hjärnan, frisk luft, inte alltid bästa vädret men oslagbart bästa miljön.

Forskning har visat att den gröna färgen har en positiv effekt på blodtryck och humör att träna i naturen. Det kommer inte bara från den friska luften och utomhusmiljön, utan också av färgen grön, som har en exceptionellt positiv effekt på kropp och sinne. Njut därför av lövverken nästa gång du gör yoga utomhus.

När du gör yoga, blir din värld bokstavligt talat vänd upp och ner på grund av alla olika positioner. Det sätter igång nya tankebanor i din hjärna, vilket gör att man ser saker och ting
på ett nytt sätt. Åsynen av himlen och havet upp och ner kan också fostra fler nya och kreativa tankar.

Naturens många ojämna ytor intensifierar dina yogaövningar och gör dem mer utmanande.
Kroppens muskler arbetar för att hålla kroppen stabil, och ditt minne och kordinationsförmåga utmanas. Din hjärna ska nämligen konstant förhålla sig till omgivningens grenar, stenar och andra ojämnheter. Naturen gömmer många användbara träningsredskap, som t ex träd och stenar. Prova dig fram och hitta andra roliga alternativ, om du inte hittar den perfekta stenen.

Så har du inte möjlighet att vara i skärgården, på landet eller på en strand passa på att hitta en park i sommar där det finns utomhusyoga! Det är så välbehövt och härligt. Du hittar massor på yogobe.se

Källa: iform.se