Rygg & Muskler

Rebecca
Carlowitz

Naprapat, PT,
yogalärare, doula

 

Att kropp och psyke hänger ihop vet de flesta. När vi på något sätt hamnat i smärta eller kris reagerar vi med olika symtom, både psykiska och kroppsliga. Och detta gäller även olika faser i livet, olika åldrar, kanske särskilt för oss kvinnor.

Det kan vara huvudvärk, ont i magen, yrsel, darrighet, muskelspänningar, sömnlöshet, oro och ångest. Vi reagerar med kroppsliga symtom många gånger. Känslorna både upplevs och uttrycks med hjälp av kroppen, som en ” inre” rörelse. Med hjälp av olika kroppsliga ”skyddsmekansismer” kan det leda till olika kroppsliga besvär, som t.ex. smärta, stelhet och andnöd. Kroppens hållning, rörelser och andning påverkas.

Som legitimerad naprapat, enligt Socialstyrelsens lagar och medlem i Svenska Naprapatförbundet har jag möjlighet att hjälpa männiksor med problem, smärta och svagheter i rörelseapparaten. Genom mina fortbildningar inom akupunktur, manuell medicin och yoga av olika slag försöker jag se hollistiskt på mina patienter. Jag försöker hjälpa och symtomlindra alla, hitta orsaker till  varför problem kommit, allt ifrån akuta ryggskott till att boosta personer som behöver komma igång med träning.

Jag försöker inspirera mina patienter och klienter att röra på sig i den mån de kan genom min kunskap som PT men även som Yogalärare. I mina behandlingar använder jag mig av egna träningskunskaper, mina ständigt pågående utbildningar inom funktionell träning och yoga av olika slag, kvinnlig hälsa genom menopaus, förlossningskurser och anatomistudier. Jag behandlar manuellt, med akupunktur/dry needling, kinesiotejp, personlig träning, yoga och i viss mån samtal.

Personlig träning kan vara ett bra sätt att få ut maximalt av sin träning och bli inspirerad till nya friska tag. Man får hjälp med allt från att komma igång med träningen till att lägga upp specifika träningsprogram för ett särskilt ändamål.
Jag hjälper dig att orka när du tror att det inte finns mer kvar att ge! 

Jag föreläser på olika utbildningar och workshops – där jag försöker öppna upp för en ”folklig” anatomilära. En vetenskap som är i ständig utveckling och där nya begrepp dyker upp och kommer fram som gör oss häpna! 

Yoga har blivit en form av terapi, ett behov, min lyckliga plats och min sorgliga plats. Yogamattan är en plats av
 förundran och förståelse. Jag balanseras fysiskt och psykiskt i min yogapraktik, oavsett om det är dynamisk ashtanga,
 meditativ MediYoga eller grundande Yin. Yogan ger mig ibland en varm kram ibland en spark i baken. Jag ser min praktik som en ständig utveckling och resa i min kropp och mitt välbefinnande.

Då och då har jag Doulauppdrag då jag stöttar, lyfter och är med den födande kvinnan, det födande paret. Antingen genom bara för samtal. Gravida kvinnor är en grupp jag särskilt känner för och gärna hjälper. De har ofta ont i ländrygg och bäcken och tror att det ska vara så till förlossningen, men med rätt behandling och bra tips kan det bli så mycket bättre. Där har jag även utbildning till Doula som trygghet i mina behandlingar även långt in i graviditeten.

Yoga har blivit en form av terapi, ett behov, min lyckliga plats och min sorgliga plats. Yogamattan är en plats av förundran och förståelse. Jag balanseras fysiskt och psykiskt i min praktisering av yoga, oavsett om det är dynamisk ashtanga, meditativ MediYoga eller grundande Yin. Yogan ger mig ibland en varm kram ibland en spark i baken. Jag ser min praktik som en ständig utveckling och resa i min kropp och mitt välbefinnande. Jag är fri att vara mig i Yogan.

REBECCA CARLOWITZ
RYGG O MUSKLER

Leg. Naprapat PT Yogalärare 

Du hittar mig på SALKHALLENS NAPRAPATKLINIK numer där jag arbetar med naprapati, akupunktur och friskvård utefter en helhetssyn och försöker alltid hitta orsaken till patientens besvär.  

Oavsett om det är med träning/rehabilitering/yoga, akupunktur, kosthållning, coachning och manuella tekniker. 

 

AKTUELLT

BLI KLIMAKTERIEKLOK (ARE)

Hälften av världens befolkning kommer förr eller senare och mer eller mindre i kontakt med klimakteriet. Däremot pratas det alldeles för lite om det. Det vill jag och min kollega @mariaforslund ändra på. 

Ordet klimakterium kommer från : (Wikipedia) grekiskans klimakterikos = kritisk. Detta är för många just KRITISKA ÅR, dessa tål att pratas om, pratas om MER, pratas om i olika forum och former, detta är vårt sätt att förmedla kunskap. Jag och min vän och kollega Maria Forslund.

Vi gör det genom att paketera ihop fysisk och mental hälsa i ett sexmånaders-program som innebär att du som är med både jobbar individuellt med oss båda men också ingår i en grupp tillsammans med de andra som hakar på denna utmaning  

Syftet är att hitta fysisk, mental, emotionell och spirituell balans i klimakteriet och på så sätt hitta ett accepterande förhållningssätt samt verktyg som stöttar just dig i den process du är i  

Vi kickar igång med en gemensam träff i december i år, möts upp någonstans i mitten och avslutar i maj nästa år. Däremellan jobbar du månadsvis och kontinuerligt med oss båda samt med litteratur och inlämningsuppgifter som också ingår – allt för att du ska bli klok(are) och bli den bästa versionen av dig själv i denna spännande men kanske ibland utmanande tid 

Nyfiken? All info finns på här på våra hemsidor. Vi pratar också om detta i vårt bonusavsnitt i vår podd ”Yogasnack” som kommer snart.

Vi vill ödmjukt tacka er alla som gått före och hoppas att vi kan gå bredvid varandra. Klimakteriet är så viktigt och ju fler som jobbar med det – desto bättre

 

Varför ska du investera i detta tillfälla där vi paketerat just fysisk och mental hälsa? Jo om du vill förstå mer om sambanden mellan tankehälsa, känslohälsa, själslig hälsa och fysisk/kroppslig hälsa och som vill använda kunskaperna praktiskt för att skapa en högre grad av kontinuerlig helhetshälsa i det underbar liv vi lever.

Vad kommer tre individuella tillfällen med mig som nappat och PT ge? Förutom en möjlighet till feedback under dessa månader via mail?
Många saker förändras i och med klimakteriet, bland annat påverkas både ämnesomsättningen och hormonsystemet.

 Om det är mer muskelmassa du vill åt så är styrketräning överlägset. Min erfarenhet är att de flesta upplever saker som man är mindre bra på som tråkiga. Så den här ”resan” erbjuder möjligheten att träna med mig som PT. Jag kan hjälpa dig att hitta både motivation och bygga en långsiktig plan.

INVESTERING
1) Ja tack, jag betalar hela kursen på en och samma gång: 8500 kronor
2) Ja tack, jag behöver dela upp betalningen i tre omgångar 3 x 2983 kronor
3) Ja tack, jag tar gärna månadsfaktura
6 x 1600 kronor

I priset ingår – två grupptillfällen/föreläsningar/klasser, ett zoom-möte, 3x 1 timmes samtal/coachning hos Maria, 3 x 1 timmes naprapati/PT hos Rebecca, feedback via mejl på din egen resa samt dina inlämningsuppgifter, smoothie, kompendium samt intyg (för dig som uppfyller kraven för det), tillgång till slutet forum där alla deltagare finns samlade. I detta forum läggs också tips och råd, månades reflektion/yoga/meditation upp (för att hålla igång din process och  nyfikenhet)

Som naprapat och certifierad i Menopausehealth kan jag hjälpa dig att förstår din eventuella värk, din stelhet och din oro över kroppens förändring. Genom vidareutbildning kvinnohälsa i menopausen kan jag hjälpa dig förstå sambanden.

Om det är mer muskelmassa du vill åt så är styrketräning överlägset. Min erfarenhet är att de flesta upplever saker som man är mindre bra på som tråkiga. Så den här ”resan” erbjuder möjligheten att träna med mig som PT. Jag kan hjälpa dig att hitta både motivation och bygga en långsiktig plan.

Som naprapat och certifierad i Menopausehealth kan jag hjälpa dig att förstår din eventuella värk, din stelhet och din oro över kroppens förändring. Genom vidareutbildning kvinnohälsa i menopausen kan jag hjälpa dig förstå sambanden.

VILLKOR
Din bokning är bindande men ej personlig (vilket betyder att du kan överlåta den) Kurslitteraturen ingår inte i priset

Du är ansvarig för att boka dina möten med Maria och Rebecca på egen hand och att du har ett möte i månaden inbokat. Ditt sista möte ska vara inbokat och avklarat innan 30/6 2022

För att erhålla intyg krävs hundraprocentig närvaro, inlämnade uppgifter samt delaktighet i gruppen.

Du bokar din plats genom att skicka ett mejl till stillatankar@gmail.com. Därefter kommer du att faktureras en anmälningsavgift på 990 kronor (ej återbetalningsbar) och din plats bekräftas när denna summa kommit oss tillhanda

Naprapati & Akupunktur

Naprapatin

är en vidareutveckling av kiropraktiken och härstammar från USA.

Den kombinerar stretch och massage för muskulaturen med manipulation och mobilisering av ryggraden och andra leder. Vi kompletterar ofta den manuella behandlingen med akupunktur och olika typer av elterapi. För att nå ett varaktigt resultat följs behandlingen vanligen upp med individuella träningsprogram och ergonomisk rådgivning.

Naprapati har gång på gång visat sig vara den i särklass mest effektiva behandlingsformen vid ryggbesvär. En stor studie vid Karolinska Institutet visade att naprapati var upp till fyra gånger så framgångsrikt som evidensbaserad läkarvård.

Utbildningen till naprapat i Sverige sker vid Naprapathögskolan i Stockholm. Efter fyra års heltidsstudier och ett års handledd tjänstgöring inom svensk hälso- och sjukvård kan legitimation ansökas hos Socialstyrelsen. Idag är vi ca 600 yrkesverksamma naprapater i Sverige vilket gör oss till den i särklass största yrkeskåren inom manuell medicin. Ca 200 000 nya patienter söker årligen naprapater för vård.

Vilka besvär behandlar en naprapat?

En naprapat förebygger, utreder och behandlar funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen.

Exempel på smärttillstånd, som med gott resultat behandlas av naprapater är nackspärr, spänningshuvudvärk, musarm, tennisarmbåge samt skulder-, axel-, ländryggs-, ischias-, knä-, hälsene- och käkledsbesvär.

Naprapatbehandling syftar till att återställa normal neuromuskulär funktion dvs förbättra kroppens funktion och dess relation till det centrala nervsystemet. God ledrörlighet och balans i kroppen. Justeringarna bidrar även till minskad belastning på det hormonella systemet.

Vi lägger stor vikt vid uppföljning, råd om träning och ergonomi för att hjälpa dig undvika att få tillbaka dina besvär. Ofta är det så att ju tidigare du söker för ditt besvär, desto större möjlighet har vi att snabbt kunna åtgärda det.

Akupunktur

Vad är det för skillnad mellan Kinesisk akupunktur och Västerländsk akupunktur?
Den Kinesiska akupunkturen, som är en del av den Kinesiska Medicinen, har utövats i tusentals år och utövarna har en flerårig utbildning. Vi ser till helheten och behandlar både symtom och orsak. Behandlingen skräddarsys för just den person som behandlas, en kinesisk diagnos ställs alltid innan behandling, genom bl.a pulsdiagnostik.

Den sk.Västerländska akupunkturen, som utövas av sjukgymnaster och barnmorskor, behandlar endast smärta. Orsaken till smärtan fastställs inte och behandlas ej. Utövarna har en mycket kort utbildning, från ett par dagar till några veckor. Man började behandla i Sverige på detta sätt på 80-talet, och metoden är inte godkänd  i övriga världen

DryNeedling och västerländsk akupunktur kompletterar jag nu med studier inom TKM..

Företagsbehandling.

Friskvård och massage är ett effektivt sätt att undvika sjukskrivningar. Att ha ont i kroppen på olika sätt, som till exempel stela skuldror, stel nacke och huvudvärk, ryggsmärtor och belastningsrelaterade problem är vanligt.
Naprapater är specialister på analys, behandling och smärtlindring vid just dessa tillfällen.

Jag kan genomföra behandling hos er på företaget. Välkommen att kontakta mig så hittar vi en lösning anpassad till just ert företag.

Privat behandling i hemmet.

Friskvård och massage kan jag även komma hem till dig för utföra. Jag har med mig bärbar bänk, och det som behövs för en behaglig avkopplande timme på bänken.

Yoga

Hathayoga

Den i Europa mest kända formen av yoga, där man föreställer sig att man kan skapa balans i kroppens ”energisystem” för att uppnå fysisk och psykisk hälsa och utveckling. Metoderna som används är reningsprocesser (shatkarma), kroppsställningar (asana), andningskontroll (pranayama), koncentrationsövningar och meditation. Stavelsen ha betyder solen och tha månen. Ordet yoga betyder förening, och hatha yoga är alltså en förening mellan solens (Shiva, maskulin) och månens (Shakti, feminin) principer. Källa Wikipedia 

På klasserna jag håller försöker jag ha ett biomekaniskt tänk eller tema på klassen. Min narrapati lyser igenom och jag försöker kombinera styrka i framför allt core med rörelseapparatens biomekanik. Andningen är central för all yoga och jag vill alltid ägna en särskild plats för den, på alla klasser.

Jag undervisar i flera former av yoga.

Medicinsk Yoga

MediYoga som innefattar ett hundratal olika pass och meditationer, indelade i åtta olika grupper, är ett utpräglat terapeutiskt system som kan användas vid rehabilitering för grupper med olika behov, t.ex. astmatiker, utbrända, personer med olika former av ryggproblem, hjärtproblem, sömnstörningar, ätstörningar, Fysiska övningar och ställningar kombineras med andnings- och koncentrationstekniker. Korta enkla yogapass kombineras med djupverkande meditation för att så som en integrerad helhet skapa specifika terapeutiska effekter och utifrån yogans grundläggande intention verka för en djup, direkt och energimässig balans på alla plan. Alla övningar utförs alltid med utgångspunkt utifrån individens förmåga och kapacitet. Även svårt utmattade och kroniskt sjuka personer kan delta i utövandet av MediYoga.I vårt många gånger aktiva, stressiga och snabba leverne behövs en motpol, ett sätt att hitta andrum, kunna landa en timma och hämta ny energi.

Jag har privata sessioner mot förfrågan.

Ashtangayoga

en kraftfull form av yoga där man alltid gör yogan i en speciell sekvens och fysiskt ganska utmanande. Jag gick min grundutbildning på Atmajyoti där Ashtangayogan undervisas sakta och grundligt för att alla ska få med sig rätt teknik från början så att man undviker skador. Jag går kontinuerligt Workshops för olika lärare för att fördjupa mina kunskaper, min praktik och mitt lärande.

Yinyoga

en stillsam yogaform där man stannar länge i alla positioner och meditation/mindfulness är en stor del av övningen, man kommer åt kroppens fascia i olika ställningar/former. Jag har gått alla Magdalena Mecwelds moduler i YinYoga. Under Magdalenas Modul1 håller jag dessutom i anatomidelen.

Restorative yoga

vila mot bolster i olika yogaformer, djupt avslappnande och meditativt. Även här har jag min utbildning från Magdalena Macweld.

Gravid

Gravidyoga

Yoga är ett fantastiskt värdefullt redskap för att ta hand om din kropp under graviditeten och förbereda den inför förlossningen samt tiden som småbarnsförälder.

Genom speciellt utvalda yogaövningar bygger du på ett skonsamt sätt upp din kropp och minskar risken för rygg- och bäckenbesvär.

I gravidyogan arbetar vi med medvetna rörelser i synkronicitet med andningen. Vi lär oss avslappningsmetoder och meditationsövningar som lugnar vårt nervsystem och ökar cirkulationen i kroppen. Det ger oss i sin tur ökad kroppskännedom om kroppens behov utan krav eller förväntningar samt hjälper dig att fokusera på din graviditet på ett djupare plan. Dessutom ger det dig själv tid och plats för att uppleva och integrera den fantastiska process som sker inom dig.

Ont?

Många gravida får ont i ryggen. Ibland får man diagnosen foglossning och ordineras vila. Men ofta visar det sig istället vara behandlingsbara muskelspänningar på grund av ändrad tyngdpunkt bland annat. Oavsett om du nyligen blivit gravid eller du kommit långt i din graviditet kan jag hjälpa dig.

Jag använder mig av muskulära behandlingar med pressur av muskelspänningar, stretch och akupunktur, samt enklare hemövningar som har visat sig ge mycket bra resultat. Många upplever avsevärd skillnad redan efter en behandling.

Om det visar sig att du har foglossning kan jag hjälpa dig med tips, råd, övningar och akupunktur som lindrar smärtan. Om du behöver någon annan typ av behandling kan jag bedöma det och skicka dig vidare till läkare eller barnmorska.

Doula

Att hjälpa, stötta och uppmuntra gravida kvinnor i deras förlossningar är något jag känner starkt för.

Ända sedan jag fick min dotter för tretton år sedan har jag velat vara med om förlossningar igen. Och den möjligheten fann jag i möjligheten att bli Doula.

Utbildningen har jag gått på Föda Utan Rädsla och jag kommer i vår utbilda mig vidare med deras fortsättningar för att även kunna hålla kurser i ämnet ”Att Föda Barn” och ”Profylax”, samt bli certifierad Doula inom Odis.

Jag ser så många fördelar att vara naprapat, yogalärare och mammatränare i relation till doulandet och ser det som en styrka. Det i kombination med min egen förlossning, min livserfarenhet och min känsla för att stärka kvinnor i deras förlossningar gör mitt doulande till ett stöd som kan behövas för ett par som föder barn.

Föda utan rädsla

Jag är även FUR-instruktör och håller kurser i grupp eller privat.
Vad är FUR? Föda Utan Rädsla –  Nya tidens Profylax!

Genom vår praktiska förlossningskurs vill vi ge dig och din stödperson några enkla verktyg som ni kan hålla i er hand under hela förlossningen: Andning, avspänning, rösten och tankens kraft.

Var och en av dessa verktyg öppnar upp den inneboende förmåga som finns inom varje kvinna. Verktygen bygger på fysiologi och vetenskap och är därför otroligt kraftfulla och effektiva.

Under kursen läggs mycket fokus på att stärka stödpersonens förmåga att bryta och förändra negativa spiraler och en vanlig kommentar efter kursen är ”Kan vi inte få gå direkt till förlossningen nu?”.
Läs mer om metoden här

Träning

Personlig träning

kan vara ett bra sätt att få ut maximalt av sin träning och bli inspirerad till nya friska tag. Man får hjälp med allt från att komma igång med träningen till att lägga upp specifika träningsprogram för ett särskilt ändamål.
Jag hjälper dig att orka när du tror att det inte finns mer kvar att ge! 

Passen är cirka 55 min inklusive uppvärmning och stretch och kostar 750 – 900 sek beroende på hur många man är. 
Jag tränar också gravida genom hela graviditeten samt postpartum.

Passen körs där det passar kunden i Bromma eller så utgår jag från Solvik eller Stora Mossens IP. Jag håller gärna pass hemma hos dig, anpassade till ditt hem och dina redskap och då betalar du 850 sek. 

På tisdagar har jag timmar att köpa på Rodjuret i Ålsten. Boka hos Rodjuret.

Presentkort går givetvis att köpa och de är giltiga i sex månader från köpdatum.

 

Föräldraledig?

Är du intresserad av liten grupp som du drar ihop själv?
Maila mig!

N

Tips inför träningen!

Kom ihåg att äta och dricka något innan passet. Ha gärna en vattenflaska med dig så att du kan dricka under träningen. Ett bra tips, om vi tränar ute är ett par tunna handskar för att skydda händerna samt långärmad tröja och långa byxor. Ha gärna med dig en torr jacka eller tröja så du håller dig varm på hemvägen.

Boka ett möte med Rebecca?

REBECCA CARLOWITZ
+46(0)708 25 87 09
rebecca@ryggomuskler.se

SALKHALLENS NAPRAPATKLINIK