RyggoMuskler,

naprapat, PT, föreläsare

och yogalärare

Välkommen till RyggoMuskler.
Jag erbjuder professionell naprapatbehandling och personlig träning tillsammans
med yoga för att hjälpa dig uppnå smärtfrihet och ökad rörlighet utifrån dina förutsättningar.
Genom helhetstänkande och inspiration hjälper jag dig att ta hand om din hälsa på bästa sätt. Oavsett om du lider av ryggbesvär, muskelstelhet eller vill förbättra din fysiska kondition.
Jag vill kunna hjälpa och peppa dig på vägen mot ditt välmående. 

VAR? HUR? VEM?

REBECCA CARLOWITZ
RYGG O MUSKLER
Leg. Naprapat PT Yogalärare


Du hittar mig på SALKHALLENS NAPRAPATKLINIK eller ute hos eller med klient. Jag arbetar med naprapati,akupunktur och friskvård utefter en helhetssyn och försöker alltid hitta orsaken till patientens besvär. Oavsett om det är med träning/rehabilitering/yoga, akupunktur, kosthållning, coachning och/eller manuella tekniker. I mina behandlingar använder jag mig av egna träningskunskaper, mina ständigt pågående utbildningar inom funktionell träning och yoga av olika slag, kvinnlig hälsa genom menopaus, förlossningskurser och anatomistudier. Jag behandlar manuellt, med akupunktur/dry needling, kinesiotejp, personlig träning, yoga, med kostupplägg och coachande samtal.

Gravida kvinnor är en grupp jag särskilt känner för och gärna hjälper. De har ofta ont i ländrygg och bäcken och tror att det ska vara så till förlossningen, men med rätt behandling och bra tips kan det bli så mycket bättre. Jag är utbildad Doula vilket ger mig trygghet i mina behandlingar även långt in i graviditeten.


Seniora personer är också en patient- och klientgrupp jag mer än gärna hjälper med personlig, anpassad träning i hemmamiljö för att på så sätt optimera vardagen och förbättra styrka och balans. Det är aldrig för sent att börja träna!
Och vill man inte träna ger jag behandlingar i patientens hem på ett sätt som fungerar för denne.


OBS! Alla presentkort eller klippkort, oavsett om det är PTtimmar, Massage eller coachning är giltiga 6 månader från köpedatum om ej annat angivits.
Benifyköp är giltiga i 3 månader från köpedatum.

Rebecca Carlowitz


Leg. Naprapat, PT, Yogalärare, Föreläsare



Att kropp, psyke och själ hänger ihop vet de flesta. När vi på något sätt hamnat i smärta eller kris reagerar vi med olika symtom, både psykiska och kroppsliga.

Det kan vara huvudvärk, ont i magen, yrsel, muskelspänningar, sömnlöshet, oro och ångest.  Känslorna både upplevs och uttrycks i kroppen, som en ” inre” rörelse. Med hjälp av olika fysiska ”skyddsmekansismer” kan det leda till olika besvär, som  smärta, stelhet och andnöd. Kroppens hållning, rörelser och andning påverkas.

Som legitimerad naprapat, enligt Socialstyrelsens lagar och medlem i SvenskaNaprapatförbundet har jag möjlighet att hjälpa människor med mina fortbildningar inom akupunktur, manuell medicin och yoga av olika och slag försöker jag se hollistiskt på mina patienter. Jag försöker hjälpa och symtomlindra, hitta orsaker till varför problem dykt upp, om det är akuta ryggskott eller behov av boost för att komma igång med träning.

Jag vill inspirera patienter och klienter till att röra på sig i den mån de kan genom min kunskap som PTmen även som Yogalärare. 

Personlig träning kan vara ett bra sätt att få ut maximalt av sin träning och bli inspirerad till nya friska tag.

Jag föreläser på olika utbildningar och workshops – jag försöker öppna upp för en ”folklig” anatomilära. Anatomi är en vetenskap som är under ständig lupp, nya upptäckter görs som kan göra oss häpna, nyfikna och ifrågasätta det vi trodde var sanning.


MITT UTBUD

Naprapati

Denkombinerar stretch och massage för muskulaturen med manipulation och mobilisering av ryggraden och andra leder. Vi kompletterar ofta den manuella behandlingen med akupunktur och olika typer av elterapi. För att nå ett varaktigt resultat följs behandlingen vanligen upp med individuella träningsprogram och ergonomisk rådgivning.

Utbildningen till naprapat i Sverige sker vid Naprapathögskolan i Stockholm. Efter fyra års heltidsstudier och ett års handledd tjänstgöring inom svensk hälso- och sjukvård kan legitimation ansökas hos Socialstyrelsen. Idag är vi ca 600 yrkesverksamma naprapater i Sverige vilket gör oss till den i särklass största yrkeskåren inom manuell medicin. Ca 200 000 nya patienter söker årligen naprapater för vård.

Personlig Träning

kan vara ett bra sätt att få ut maximalt av sin träning och bli inspirerad till nya friska tag. Man får hjälp med allt från att komma igång med träningen till att lägga upp specifika träningsprogram för ett särskilt ändamål.
Jag hjälper dig att orka när du tror att det inte finns mer kvar att ge!

Passen är cirka 55 min inklusive uppvärmning och stretch och kostar 800 – 900 sek beroende på hur många man är.
Jag tränar också gravida genom hela graviditeten samt postpartum.

Passen körs där det passar kunden i Bromma eller så utgår jag från Solvikeller Stora Mossens IP. Jag håller gärna pass hemma hos dig, anpassade till ditt hem och dina redskapoch då betalar du 1200 sek.

Vill man träna inomhus kan jag hyra lokal.

Presentkort går givetvis att köpa och de är giltiga i sex månader från köpdatum.

Yoga

Yoga har blivit en form av terapi, ett behov, min lyckliga plats och min sorgliga plats. Yogamattan är en plats avförundran och förståelse. Jag balanseras fysiskt och psykiskt i min yogapraktik, oavsett om det är dynamisk ashtanga,
meditativ MediYoga eller grundande Yin. Yogan ger mig ibland en varm kram eller ibland en spark i baken. Jag ser min praktik som en ständig utveckling och resa i min kropp och mitt välbefinnande.
Lärarutbildad i: Ashtanga-, Hatha-, Yin-, Gravid-, Restorativ-, Medicinsk- och Lymfyoga

Företag och Föreläsning

I och med att jag är legitimerad naprapat har jag kommit i kontakt med och hållit en rad olika föreläsningar på små och stora företag. Samt på olika utbildningar inom yoga.
Föreläsningarna syftar till att skapa större förståelse till vår anatomi och rörelseapparat. Ju mer man vet och förstår om sin kropp desto kan man påverka sin arbetsmiljö, må bättre, klara av förändringar och hantera stress bättre. Vi är varandras arbetsmiljö och när medarbetarna mår bra så mår företaget ännu bättre och kunder, uppdragsgivare och leverantörer påverkas positivt.
Föreläsningar ska vara till för att åhörarna ska bli nyfikna, peppade och engagerade på sin ergonomi på och utanför arbetet, hur man ska tänka på sin kropp anatomiskt och ergonomiskt samt att bli inspirerade till att förvalta kroppen på ett bra sätt.Gruppen kanske vill ha inspiration och en stund med skratt, humor och konkreta verktyg föra att ta till sig i sin arbetsmiljö, såväl som hemmamiljö.

AKTUELLT

WORKSHOPS & RETREATS 2023/2024


* YINYOGA & MYOFASCIELL RELEASE & PLANTBASED BREAKFAST 6e JANUARI hos Lila Lotus- Anmäl dig hos Lila Lotus här!

* Yogaretreat Lefkas 14-19 maj 2024 Med Yoga By och Lila Lotus - se här för mer info!

* Yogaretreat MALLORCA RETREAT / SONSION 12 - 19 OKTOBER 2024 med Lotta, Sonja & Cecilia- läs mer här hos Lila Lotus.


Kontakta mig när du behöver hjälp med kroppen!

Kontakta Mig


Tveka inte att kontakta mig via e-post eller sms om du har frågor.

 
 
 
 
 
unsplash